De Zorg

Op deze pagina kunt u lezen over de indiciatie, vervoer en meer.

Kleinschalige zorg

Zorgboerderij de Hofsteeg is een kleinschalige zorgboerderij waarbij er per dag maximaal 15 gasten aanwezig zijn in een warme en huiselijke sfeer.

Op onze zorgboerderij bieden we dagbesteding aan ouderen die zelfstandig wonen maar het zelf moeilijk vinden om structuur in de dag aan te brengen of zelf een zinvolle dag invulling te creëren.
Ouderen met een beperkte zelfredzaamheid door o.a. dementie, lichamelijke en/of psychische klachten, niet aangeboren hersenletsel of sociaal isolement zijn van harte welkom. Middels dagbesteding vergroten we het welzijn en stimuleren we de zelfredzaamheid. Dit kan het ziekteproces vertragen en maakt het voor ouderen mogelijk om langer thuis, in hun vertrouwde omgeving, te blijven wonen. Ook ontlast dagbesteding de thuissituatie en/of mantelzorgers.

De leeftijdsgrens is niet bepalend, voelt iemand zich thuis op de zorgboerderij dan is hij of zij van harte welkom.

Indicatie

Als u de zorgboerderij wilt bezoeken dan heeft u hiervoor een indicatie voor begeleiding nodig. Deze indicatie wordt verstrekt door de gemeente. Hiervoor kunt u terecht bij het WMO-loket van u gemeente. Ook met een WLZ indicatie kunt u de zorgboerderij bezoeken.

Mocht u niet in aanmerking komen voor een WMO of WLZ indicatie dan is het ook mogelijk om particulier de zorgboerderij te bezoeken.

Vervoer

Voor het vervoer van en naar de zorgboerderij maken we samen met u afspraken. Als u een indicatie heeft voor het vervoer dan zullen wij het vervoer voor u verzorgen. Het vervoer wordt verzorgd door ons of onze medewerkers waardoor u altijd een vertrouwd gezicht ziet bij u aan de deur. Tevens geeft het ons de mogelijkheid om kort u partner of familieleden te informeren als we deze bij u thuis ontmoeten.