Activiteiten

Op deze pagina kunt u lezen hoe een dag op de zorgboerderij er uit ziet

Hoe ziet een dag er uit?

Bij het aanbieden van de activiteiten wordt gekeken naar wat de dag brengt. We  richten ons op de wensen van onze gasten en zij hebben een belangrijke inbreng bij de activiteiten die we organiseren.  Ook houden we rekening met de seizoenen en feestdagen en organiseren activiteiten die hierbij passend zijn. Met het activiteitenprogramma stimuleren wij onze gasten om actief deel te nemen waarbij we rekening houden met ieders eigen mogelijkheden wat positief werkt voor ieders eigen waarde. Iedere dag zijn er voldoende zorgmedewerkers, vrijwilligers en stagiaires aanwezig wat ons de mogelijkheid geeft om de verschillende activiteiten in kleine groepjes aan te bieden. Waardoor we nog meer kunnen kijken dat een activiteit past binnen de wensen en de mogelijkheden van onze gasten. Naast het genieten van het buitenleven en de prachtige omgeving worden diverse creatieve en recreatieve activiteiten aangeboden.

 

Een aantal voorbeeldactiviteiten

Warme maaltijd

De maaltijd bereiden we
samen met bezoekers die
het leuk vinden

Muziek

We maken regelmatig
samen muziek en zingen
liedjes met elkaar

Creative activiteiten

Dit stemmen we samen met de bezoeker af. Iedereen is bezig met zijn/haar eigen project

Geheugenspellen

Om het brein fit
te houden spelen we
regelmatig denkspellen.

Gezelsschapspellen

er is een groot en divers
aanbod aanwezig van spelmateriaal.

Beweegactiviteiten

Samen maken we dagelijks
een wandeling of doen we een andere beweegactiviteit

(Groenten-) tuin en erf

De bezoekers kunnen samen
de groenten- tuin en erf onderhouden

Dieren verzorgen

Samen verzorgen we
de kippen, ezels en
pony’s

Een dag op de zorgboerderij

Een dag op de zorgboerderij heeft een vaste structuur in een huiselijke sfeer, dit biedt veel houvast en duidelijkheid voor onze gasten. Tevens is er genoeg ruimte voor spontane acties of activiteiten.

10

uur

uur

Begin van de dag

We beginnen de dag met een gezamenlijk kopje koffie of thee waarbij we een praatje maken en aandacht hebben voor het nieuws. Hierna hebben we altijd eerst een beweegactiviteit, bij mooi weer gaan we naar buiten voor een wandeling en bij slecht weer doen we gezamenlijk gymoefeningen. Iedereen kan binnen zijn of haar eigen mogelijkheden deelnemen.

11

uur

uur

Start activiteiten

Rond 11.00 uur starten we de activiteit op, hierin maken we goed doordachte keuzes, de activiteiten worden afgestemd met en voor onze gasten. De activiteiten kunnen heel divers zijn denk aan het meehelpen schoonmaken van de groenten en aardappelen, het werken buiten in de tuin, het verzorgen van de dieren, spelactiviteiten, bewegingsspellen, geheugentraining en creatieve activiteiten.

12

uur

uur

Warme maaltijd

Om 12 uur eten we de
warme maaltijd

13

uur

uur

Even bijkomen

hierna is er vanaf 13.00 uur de mogelijkheid om even rustig bij te komen in één van de ruststoelen of om een praatje of puzzel te maken, boek te lezen of even lekker te genieten van al het moois wat de omgeving te bieden heeft.

14

uur

uur

Verder met activiteiten

Rond 14.00 uur pakken we de activiteit weer op en ook in de middag is het aanbod weer heel divers en afgestemd met en op onze gasten.

15

uur

uur

Afsluiten

Om 15.00 uur sluiten we de dag af met een kopje koffie of thee waarna we rond half 4 ons klaar gaan maken om weer richting huis te vertrekken.