Hier komt binnenkort onze nieuwe website!

Bij het aanbieden van de activiteiten wordt gekeken naar wat de dag brengt.
We richten ons op de wensen van onze gasten en zij hebben een belangrijke inbreng bij de activiteiten die we organiseren.
Ook houden we rekening met de seizoenen en feestdagen en organiseren activiteiten die hierbij passend zijn.

Met het activiteitenprogramma stimuleren wij onze gasten om actief deel te nemen waarbij we rekening houden met ieders eigen mogelijkheden wat positief werkt voor ieders eigen waarde.

Iedere dag zijn er voldoende zorgmedewerkers, vrijwilligers en stagiaires aanwezig wat ons de mogelijkheid geeft om de verschillende activiteiten in kleine groepjes aan te bieden. Waardoor we nog meer kunnen kijken dat een activiteit past binnen de wensen en de mogelijkheden van onze gasten.

Naast het genieten van het buitenleven en de prachtige omgeving worden diverse creatieve en recreatieve activiteiten aangeboden.

Denk hierbij aan:

  • Onderhouden van de (groenten-) tuin en erf
  • Het samen verzorgen van de dieren
  • Het maken van een wandeling of beweegactiviteit
  • Gezelschapsspellen, er is een groot en divers aanbod aanwezig van spelmateriaal waardoor we altijd een passende activiteit aan kunnen bieden
  • Geheugenspellen
  • Creatieve activiteiten stemmen we samen af wat passend is binnen de mogelijkheden van de bezoeker en de aanwezigen materialen. Het kan heel divers zijn zoals bv mozaïeken, handwerk en schilderen en iedereen is bezig met zijn of haar eigen project.
  • Muziek activiteiten, samen muziek maken en zingen
  • Het verzorgen van de warme maaltijd is een dagelijks terugkerende activiteit. We bereiden de maaltijd samen met onze gasten die het leuk vinden om mee te helpen.

 

Een dag op de zorgboerderij

Een dag op de zorgboerderij heeft een vaste structuur, dit biedt veel houvast en duidelijkheid voor onze gasten. Tevens is er genoeg ruimte voor spontane acties of activiteiten.

We beginnen de dag met een gezamenlijk kopje koffie of thee waarbij we een praatje maken en aandacht hebben voor het nieuws. Hierna hebben we altijd eerst een beweegactiviteit, bij mooi weer gaan we naar buiten voor een wandeling en bij slecht weer doen we gezamenlijk gymoefeningen. Iedereen kan binnen zijn of haar eigen mogelijkheden deelnemen.
Rond 11.00 uur starten we de activiteit op, hierin maken we goed doordachte keuzes, de activiteiten worden afgestemd met en voor onze gasten. De activiteiten kunnen heel divers zijn denk aan het meehelpen schoonmaken van de groenten en aardappelen, het werken buiten in de tuin, het verzorgen van de dieren, spelactiviteiten en creatieve activiteiten.
Om 12 uur eten we de warme maaltijd, hierna is er vanaf 13.00 uur de mogelijkheid om even rustig bij te komen in één van de ruststoelen of om een praatje of puzzel te maken, boek te lezen of even lekker te genieten van al het moois wat de omgeving te bieden heeft.
Rond 14.00 uur pakken we de activiteit weer op en ook in de middag is het aanbod weer heel divers en afgestemd met en op onze gasten.
Om 15.00 uur sluiten we de dag af met een kopje koffie of thee waarna we rond half 4 ons klaar gaan maken om weer richting huis te vertrekken.