Over

Over Ons

Leer het bedrijf en onze medewerkers kennen

Over de zorgboerderij

Op onze zorgboerderij liggend in de mooie omgeving van Oirlo, gemeente Venray, vinden ouderen met een zorgvraag een passende en waardevolle daginvulling.

Wij bieden onze gasten een plek waar huiselijkheid, sfeer en kleinschaligheid de basis vormen. Een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis kan voelen. Hierbij houden we rekening met ieders mogelijkheden en kijken we juist naar wat iemand nog allemaal wel kan. Tevens vinden we het belangrijk om de thuissituatie te ontlasten. Om goede zorg te verlenen onderhouden we contacten met de mantelzorg, thuiszorg, trajectbegeleider en alle andere betrokken zorg. We gaan voor kwaliteit en vinden het erg belangrijk dat onze gasten een fijne dag hebben en met een goed gevoel naar huis gaan.

In onze dagelijkse zorg werken we onder het motto ‘goede zorg verlenen met de handen op de rug’. Dit houdt in dat we onze gasten zo lang mogelijk hun zelfstandigheid willen laten behouden. We laten onze gasten zo veel mogelijk doen wat ze zelf kunnen, mits dit veilig en verantwoord gebeurt. Met als doel dat onze gasten zo lang mogelijk zelfstandig, of samen met hun partner, in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen Naast de moestuin lopen er op de zorgboerderij ezels, mini-pony’s, kippen en puck, onze hond. Deze dieren genieten van de aandacht van onze gasten.

Onze manier van werken is volgens het principe van positieve gezondheid.
Positieve gezondheid is een manier om breder naar de gezondheid te kijken. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat je je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.

Over William en Petra

In 2008 zijn we gestart met het aanbieden van dagbesteding voor ouderen. Van oorsprong is de Hofsteeg een agrarisch bedrijf met varkenshouderij en akkerbouw, sinds 2003 is de varkenshouderij beëindigd. In 2011 hebben we onze zorgboerderij uitbreid met kersenteelt, maar deze tak is in 2021 beëindigd. Echter willen we de agrarische activiteiten en de opgebouwde kennis en kunde niet verloren laten gaan. Daarom hebben we op de plaats waar de kersenboomgaard was nu een grote moestuin aangelegd, waarmee we zelfvoorzienend willen worden.

Ons vaste team van zorgmedewerkers


Elma van de Sande

Begeleidster/verzorgende

Ik ben Elma van de Sande, woon samen met Han en onze 3 dochters in Oirlo. Ik ben werkzaam als begeleidster/ziekenverzorgende op de Hofsteeg waar ik met veel plezier naar toe ga. Ik geniet van de uitdaging om de cliënten een gezellige en zinvolle dag te bieden waarbij zij, na een dag op de zorgboerderij, tevreden naar huis gaan. In mijn vrije tijd bezoek ik graag een stad of ga ik de natuur in, thuis ben ik vaak creatief bezig en heb ik er plezier in om voor onze honden en schapen te zorgen.


Suzanne Jakobs

Begeleidster/verzorgende

Ik ben Suzanne Jakobs. Werkzaam als begeleidster/verzorgende IG bij Zorgboerderij de Hofsteeg. Geboren in Geijsteren en nu woonachtig in Holthees samen met mijn gezin. Ik hou van fotograferen, knutselen, bloemstukjes maken, en buiten zijn. In mijn vrije tijd onderneem ik graag gezellige activiteiten met mijn gezin, familie en vrienden. Werken op de Zorgboerderij geeft me voldoening als onze gasten met een voldaan gevoel thuis komen en terug kijken op een plezierige dag.